Zes dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een bedrukte pen.

Laat je goed adviseren door een echte specialist. De pen is tenslotte een visitekaartje van je bedrijf!

   

1. Schrijfduur

Pennen worden gemaakt bij veel verschillende fabrieken. In bijvoorbeeld het Verre Oosten worden veel pennen gemaakt met merkloze vullingen. De hoeveelheid inkt in deze pennen is over het algemeen minder dan bij merkpennen zoals bijvoorbeeld Prodir of Senator. Een balpen van het Zwitserse merk Prodir is over het algemeen duurder maar met de vulling kun je zeker 5.000 meter schrijven! Dat is soms wel drie keer langer dan goedkopere pennen.

2. Gebruikte materialen

Goedkopere pennen worden gemaakt van minder mooie kunststoffen. Duurdere kunststoffen kunnen vaak later hergebruikt worden en zorgen bovendien voor een mooiere materiaalkleur in het geproduceerde product. Misschien heeft je bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In dat geval zijn er ook pennen die gemaakt worden van gerecycled plastic. Er zijn zelfs pennen die na gebruik biologisch afbreekbaar zijn.

3. Bedrukkingsmogelijkheden

Merkpennen hebben vaak een groter drukoppervlak dan merkloze pennen. Soms is er maar een kleine bedrukking mogelijk waarbij het logo niet hoger dan 6mm hoog op een pen gedrukt kan worden. Fabrieken die alleen pennen produceren, hebben vaak specialistisch machines om de pen te kunnen bedrukken. Dan kunnen ook logo’s met meerdere kleuren of kleurverloopjes prima rondom de houder van de pen gedrukt worden. Het is jammer als je een mooi ontworpen logo hebt en later blijkt dat het te klein is om op een pen gedrukt te kunnen worden of dat het maar in een kleur kan.

4. Prijs per contactmoment

Een promotionele pen is niet een weggevertje maar een communicatietool waarmee je je doelgroep kunt bereiken. Je logo circuleert en dat maakt je bedrijf bekender. Hoe langer de pen meegaat en hoe vaker er mee wordt geschreven, hoe goedkoper de kosten zijn per keer dat je logo wordt gezien. De goedkoopste pen is dus zeker niet altijd de beste optie!

5. Leverbare kleuren

Heeft je logo bepaalde kleuren waardoor je bedrijf beter wordt herkent? Er zijn pennen waarvan de onderdelen in veel verschillende kleuren leverbaar zijn. Zo is niet alleen de bedrukking herkenbaar maar is het gehele product in je eigen huisstijl.

6. Kwaliteit

Bij merkpennen wordt veel tijd besteedt om de pen optimaal te ontwikkelen. Zo weet je zeker dat de pen lang meegaat en er geen onderdelen snel afbreken. De kwaliteit van de vulling is natuurlijk ook essentieel. Je wilt geen lekkende pen of een pen die hapert bij het schrijven.

Laat je goed adviseren door een echte specialist. De pen is tenslotte een visitekaartje van je bedrijf!