Privacybeleid

Benito hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.
Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Benito houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy;
- Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
- Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
- Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
- Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
- Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als Benito zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Doeleinden van gebruik

Benito verwerkt jouw persoonsgegevens voor:
· de acceptatie van jouw contactaanvraag
· uitvoering van overeenkomsten met jou

Daarnaast kunnen jouw persoonsgegevens worden gebruikt om jou al dan niet op basis van een voorafgaande selectie te informeren over interessante aanbiedingen en andere producten of diensten van Benito. Indien je geen commerciële informatie (meer) wenst te ontvangen, of niet wilt dat jouw gegevens worden gebruikt voor direct marketing doeleinden, kan je dit kenbaar maken aan ons. Je kunt telefonisch contact opnemen met 0416-336114, een brief sturen naar Benito, Afdeling Marketing, Prof. Asserweg 16a, 5144 NC Waalwijk, of een e-mail sturen info@benito.nl.

Benito gebruikt jouw persoonsgegevens niet voor adressenhandel.

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten, prospects of leveranciers

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door Benito verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):
- Administratieve doeleinde;
- Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen;
- Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:
- De overeengekomen opdracht;
Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Benito de volgende persoonsgegevens van u vragen:
- Voornaam;
- Tussenvoegsel;
- Achternaam;
- (Zakelijk) Telefoonnummer;
- (Zakelijk) E-mailadres;
- Geslacht.
- Adres, postcode, woonplaats

Verwerking van persoonsgegevens van Nieuwsbrief abonnees

Persoonsgegevens van Nieuwsbrief abonnees worden door benito verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):
• Het informeren van de persoon d.m.v. nieuwsuitingen.
Grondslag voor deze persoonsgegevens is:
• Het aanmeldingsformulier Nieuwsbrief;
• Aanvragen van een offerte bij Benito.
Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Benito de volgende persoonsgegevens van jou vragen:
• Voornaam;
• Tussenvoegsel;
• Achternaam;
• E-mailadres.
• Telefoonnummer

Jouw persoonsgegevens worden door Benito opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:
• Gedurende de periode dat men aangemeld is, men kan zich te allen tijde uitschrijven.

Verstrekking aan derden

De gegevens die jij aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.
Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:
• Het verzorgen van de internetomgeving van het AVG-programma;
• Het verzorgen van de (financiële) administratie;
• Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen.
• Het verzorgen van mailingen, versturen van relatiegeschenken voor onze klanten

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van jouw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien jij ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Privacy op internet en cookies

Op Benito.nl worden cookies en JavaScript gebruikt. Omdat we de privacy willen waarborgen van onze bezoekers en klanten, maar ook de website zo vriendelijk mogelijk willen laten zijn is het noodzakelijk om cookies te gebruiken.

Wij vinden het belangrijk dat onze bezoekers en klanten weten hoe en waarom wij cookies gebruiken. Met deze pagina proberen we zoveel mogelijk uitleg te verschaffen, maar mochten er alsnog vragen hierover zijn neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden op je pc of telefoon of tablet, zodat de website deze informatie weer kan gebruiken.

Wat is Javascript?

Dit zijn technieken die vaak gepaard gaan met het gebruik van cookies. Ze zorgen ervoor dat het systeem informatie kan opslaan in de hierboven genoemde tekstbestanden en verstuurd kunnen worden.

 

Welke cookies kunt u bij ons terugvinden:

- Functionele cookies

Functionele cookies, ook wel noodzakelijke cookies genoemd, zorgen ervoor dat onze website goed werkt. Met name in geval van een winkelwagen, bij een afrekenmoment, inloggen met uw account of de favorietenlijsten.

- Analytische cookies

Analytische cookies zijn nodig om het bezoekgedrag te analyseren. Voor een groot deel doen we dit met behulp van Google Analytics. Zo worden bijvoorbeeld de gegevens opgeslagen van de browser die je gebruikt of de resolutie van je beeldscherm, of met welk apparaat je de website bezoekt, of van welke URL je vandaan komt en welke pagina’s je bezoekt.

Social media cookies van derden

Deze cookies worden door deze derde partijen zelf geplaatst, wanneer er code "embedded"/ingesloten is. Dus bijvoorbeeld wanneer er op deze website een YouTube filmpje wordt getoond, dan staat dat filmpje niet op deze website, maar wordt deze ingeladen vanuit YouTube. In deze code zitten veelal tracking cookies verwerkt.

Dit geldt ook voor andere social media koppelingen, wanneeer je bijvoorbeeld een artikel "liked" door te klikken op het social media icoontje, wordt er een cookie geplaatst door deze partij.

Voor de cookies die deze social media partijen plaatsen en de data die dan verzameld wordt, verwijzen wij naar de verklaringen die zij zelf op hun eigen websites daarover geven. We raden iedereen aan om deze privacy- en cookie verklaringen met regelmaat te raadplegen.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.
Minderjarigen
Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

Benito bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van jou te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

• Alle personen die namens Benito van jouw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
• We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
• We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
• Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
• We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;

Rechten omtrent jouw gegevens

Je heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van jou ontvangen hebben. Tevens kun je bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heb je het recht om de door jou verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan jouzelf of in opdracht van jou direct aan een andere partij. Wij kunnen jou vragen om jou te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken. Mogen wij jouw persoonsgegevens verwerken op basis van een door jou gegeven toestemming hiertoe, dan heb je altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht je een klacht hebben over de verwerking van jouw persoonsgegevens dan vragen wij je hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met jou niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. Je heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als je naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen hebt neem dan contact met ons op!

Contactgegevens

Benito
Prof. Asserweg 16a
5144 NC Waalwijk
Telefoon 0416-336114
info@benito.nl

 

Formulieren

De onderstaande formulieren worden gebruikt op de website. Per formulieren geven we aan:

- Welke gegevens we verwerken
- Met welk doel we deze gegevens verwerken

Tot wanneer blijven de gegevens bewaard?

De opgeslagen gegevens bevatten geringe minimale gevoelige informatie. Omdat we analyses ook willen doen in de toekomst en deze willen vergelijken met de gegevens van vandaag, bewaren we de gegevens oneindig, tenzij dit hieronder anders staat aangegeven.

Indien u wilt dat uw gegevens tussentijds alsnog verwijderd worden, dan kunt u dit ons laten weten via e-mail, telefoon of brief.

Formulier: Aanmelden nieuwsbrief

Doel | We zullen je gegevens (E-mailadres) verwerken zodat we je een periodieke mailing kunnen sturen.

Analyse | We kunnen je gegevens gebruiken voor interne analyses om onze service te verbeteren. Van een verzonden mailing analyseren we of een mailing is gelezen (d.m.v. downloaden van de afbeeldingen hierin) en of er op één van de URL links hierin is geklikt en wanneer, zodat we het succes van de mailing en de berichten hierin kunnen bepalen.

Afmelden | Indien de afmeld link in de mailing zelf wordt geklikt, en deze wordt bevestigd, zullen we je e-mailadres toevoegen aan onze "afgemeld" tabel. We gebruiken deze tabel enkel om verder te voorkomen dat het systeem nog verdere mailings verstuurd.

 

Formulier: Contactformulier

Gegevens | Bij het versturen van ons contactformulier, verzamelen we de volgende gegevens:

- Naam
- E-mailadres
- Telefoonnummer
- Bericht

Doel | We verwerken uw gegevens om uw vraag of opmerkingen te kunnen verwerken en eventueel contact op te nemen.

Analyse | We kunnen uw gegevens gebruiken voor onze eigen interne analyses, ons marketing beleid en verbeteringen aan de website, zodat we u beter van dienst kunnen zijn.

 

Webshop: Bestellen als gast

Gegevens | Bij uw bestelling als gast in onze webshop verzamelen we de volgende gegevens:

- Bedrijfsnaam
- Contactpersoon gegevens: e-mailadres, telefoon

Doel | We gebruiken uw gegevens om uw aanvraag of bestelling uit te kunnen leveren. Of om contact met u op te nemen indien er nog vragen zijn voordat we de bestelling kunnen verwerken.

Analyse | We kunnen uw gegevens gebruiken voor onze eigen interne analyses, ons marketing beleid en verbeteringen aan de website, zodat we u beter van dienst kunnen zijn.